“A fost odata ca-n povesti…”. Aceste cuvinte pot fi o poarta inspre mintea si sufletul unei persoane, adesea un copil, insa metaforele si povestile sunt folosite cu succes si in terapiea cu adultii.
Prin povesti problema este inafara noastra, un alt personaj va da curs desfasurarii si rezolvarii acesteia in moduri creative care implica adesea alte personaje, resurse nebanuite, relatii importante.

Creativitatea ne este la indemana indiferent de varsta, pentru unii e mai usor sa deseneze, altii sa puna povesti in cuvinte, altii sa manuiasca figurine sau sa se lase inspirati de carduri metaforice. La inceput pot aparea ziduri ale ratiunii, insa respectand ritmul si creand un spatiu de siguranta se deschide si poarta inspiratiei, iar apoi totul capata forma si sens.

Este revelator cat de mult scoate la lumina o poveste, prin cate greutati trece protagonitul si cum in calatoria sa realizeaza ca are prieteni, dusmani, drumuri inchise si drumuri deschise, isi descopera puteri personale si se indreapta inspre scopurile din viitor.

Is show time!